Rádiós pályázatokról döntött a médiatanács

Egy nagykanizsai, egy tatabányai és egy székesfehérvári helyi kereskedelmi rádiós pályázaton hirdetett eredményt e heti ülésén a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa – közölte szerdán az MTI-vel az NMHH.

A testület a Nagykanizsa 95,6 MHz rádiós frekvencia pályázatán az egyetlen alakilag és tartalmilag érvényes ajánlatot benyújtó pályázó, a dtm Media Hungary Kft.-t nyilvánította nyertesnek. A Tatabánya 96,7 MHz rádiós frekvencián az LB Rádió Kft., a Székesfehérvár 101,8 MHz frekvencián a VLNC FM Rádió Kft. sugározhat majd. Mindhárom médiaszolgáltatás a Budapest 96,4 MHz-cel, a Rádió 1-gyel hálózatba kapcsolódva ad majd műsort – közölték.

Mint írják, a Kecel 99,6 MHz-es helyi rádiós pályázati eljárás alaki vizsgálatának keretében a testület hiánypótlásra szólította fel az egyedüliként pályázó Gong Rádió Kft.-t, a Nyíregyháza 99,4 MHz helyi kereskedelmi rádiós pályázatának tartalmi vizsgálata során pedig az LB Rádió Kft.-től és a Sunshine Rádió Kft.-től felvilágosítást kér.
Közölték azt is: a médiatanács a mecenatúraprogram magyar vonatkozású, váratlanul bekövetkező események azonnali helyszíni forgatási költségeit támogató Escher Károly-pályázatának keretéből másfél millió forinttal járult hozzá Pettkó-Szandtner Tibor újratemetésének rögzítéséhez.

A kiváló katona, ménesparancsnok és világhírű fogathajtó végakarata, hogy egy bábolnai legelőben nyugodjon, mintegy hatvan év után válhat valóra. A felvételeket Pintér András használja majd fel a Pettkó-Szandtner életéről készülő dokumentumfilmjéhez – áll a közleményben.

közölték azt is: az ad hoc pályázat esetében a készítőknek vállalniuk kell, hogy a támogatott forgatási nyersanyaggal érvényesen pályáznak majd a dokumentum- vagy ismeretterjesztő filmeknek szóló mecenatúrás pályázaton is.