Tanévkezdés – Fidesz: a balliberális kormányok alatt mindig pénzelvonással, iskolák bezárásával kezdődött a tanév

Jövőre a kormány 606 milliárddal költ többet az oktatásra, mint a baloldal által legutoljára benyújtott költségvetésben – mutatott rá Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Böröcz László kiemelte: nagy a különbség a mostani és a 2010 előtti tanévkezdések között.
Mint kifejtette: a balliberális kormányok alatt mindig pénzelvonással, iskolák bezárásával, a tankönyvek árainak drágulásával kezdődött a tanév.
A fideszes politikus szerint volt olyan év, hogy a pedagógusok bére egyhavi összeggel csökkent, béremelésről szó nem volt.
Az iskolák fenntartási költségeit a balliberálisok a településekre hárították, a szülők terheit évről-évre növelték.

Böröcz László hangsúlyozta: ez ma már nincs így. Ahogy erősödik az ország, a gazdaság, egyre több forrást tudnak biztosítani az oktatásra is.
Jövőre 606 milliárddal költenek többet az oktatásra, mint a baloldal által legutoljára benyújtott költségvetésben.

Ezen kívül 500 iskolában folyik informatikai és digitális fejlesztés, és több mint 150 településen épült, illetve épül tanuszoda, tornaterem, vagy bővítik az iskolát – sorolta.
2013 óta 50 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére, és a szülőket is megpróbálják jobban támogatni. Példaként említette az ingyenes tankönyvellátást, illetve az ingyenes étkeztetést – mondta a kormánypárti politikus.