Börtönre ítéltek Nagykanizsán egy cserben hagyó autóvezetőt

Nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt a Nagykanizsai Járásbíróság egy férfit, aki drogosan halálos balesetet okozott, de segítségnyújtás nélkül továbbhajtott – tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Bartalné Mentes Judit felidézte, hogy a férfi 2021 augusztusában kokainfogyasztás után autóba ült. Nappal, derült időjárási és látási viszonyok között vezetett Garabonc irányából Nagyrada felé, amikor előzni kezdett egy több személygépkocsiból álló sort, miközben a két autóval előtte haladó motoros szintén előzésbe kezdett.
A motoros már két kocsit lehagyott, amikor a vádlott hátulról beleütközött az autójával. A férfi elvesztette egyensúlyát, leesett a motorról és a vízelvezető árokba zuhant, miközben a vádlott újra ütközött a motorral, amely több mint 80 méterrel távolabb, a vízelvezető árok falának csapódott.
A vádlott nem állt meg a helyszínen, hanem Zalaegerszegre hajtott, ahol leparkolt, majd egy közeli áruházhoz sétált. A rendőrök ott találtak rá a földön fekvő és összefüggéstelenül beszélő sofőrre.
A motoros öt hónappal a baleset után a kórházban belehalt sérüléseibe.
A Nagykanizsai Járásbíróság bódult állapotban elkövetett járművezetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint kábítószer-birtoklás vétsége miatt hat év börtönbüntetésre ítélte a vádlottat. A személyiségzavarban szenvedő férfi több alkalommal volt már büntetve, többszörösen megszegte a KRESZ szabályait és a bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el, ezért egy korábban kiszabott tíz hónapos fogházbüntetését is le kell töltenie.
Az ítélet nem jogerős, mert ellene a vádlott és a védője fellebbezett.