Az idén szeretné magasabb szinten állandósítani formáját Valter Attila, a Visma-Lease a Bike kerékpárosa, aki úgy véli, teljesítményben már csak keveset kell előrelépnie ahhoz, hogy összejöjjenek a dobogók, győzelmek.

A holland csapatnál második szezonját kezdő 25 éves bringás az M1 aktuális csatornának arról számolt be, hogy nyugodt volt a téli felkészülése, és minden a tervek szerint halad, “a Visma csapatánál vannak a legjobb szakemberek, ők csinálják a legjobb edzéseket”.
“Minden csapat a hibátlanságra törekszik, csak talán nálunk egy picivel több a szaktudás, egy picivel közelebb vagyunk a hibátlan kivitelezéshez” – mondta, kiemelve: neki most az a fontos, hogy még többet és még jobban kommunikáljon a saját edzőjével és a dietetikusával, “hogy még közelebb legyünk a hibátlanhoz”.
Valter Attila a február 19. és 25. között esedékes a UAE Tour-on kezdi az idényt, melyen 2021-ben 39. lett korábbi csapata, a Groupama-FDJ színeiben.
A programját illetően úgy fogalmazott, nem szokott beleszólni a versenynaptára összeállításába, azok, akik a döntéseket hozzák, pontosan tudják, hogy neki mi a jó.
“Úgy voltam vele idén is, ahogy tavaly is, hogy csak jó és minőségi versenyeket fogok kapni” – árulta el, majd hozzátette, egyensúlyban lesz a segítő szerepe az egyéni ambícióival. “Nem kell nekem külön kitalálnom, hogy hol indulok. Minden versenyző úgy van vele, hogy pontosan azt a versenynaptárt fogja teljesíteni, ami neki kell, ami neki a legjobb.”
Jelezte, a közel-keleti nyitánnyal teljesen elégedett.
“Úgy kezdhetem az évet, hogy gyakorlatilag szabad kezet kapok. Ez egy picike teher is, de azért nagy könnyebbség, hogy már az év elején megpróbálhatom megmutatni, mire is volt elég a téli felkészülés” – mondta.
Kiemelte, szeretne javítani a 2021-es eredményén, ebben nagyon fontos lesz véleménye szerint az időfutam és a két hegyi szakasz.
A hosszabb távra vonatkozó célját úgy foglalta össze, hogy az elmúlt évi “konzisztenciát” igyekszik magasabb szintre emelni.
“Nem tudok egy napot mondani, amikor kifejezetten rosszul mentem volna, mert még azokon a napokon is hasznos tagja tudtam lenni a csapatnak, amelyeken nem is voltam közel a tűzhöz. Ami a legfontosabb nekem és talán ebből a szempontból lehet vízválasztó a szezon, hogy azokkal a lehetőségekkel, amiket kapni fogok, tudjak élni, mert ez fogja eldönteni, hogy a további években milyen versenyekre és milyen szerepben megyek. Úgyhogy ez lenne a fő, ez lenne a fontos, hogy megint egy picit fejlődjek mindenben, még konzisztensebb legyek, a konzisztencia természetesen még magasabb legyen, és összejöjjenek a szép eredmények, a dobogók és a győzelmek. Ez egy viszonylag nagy ugrás, de igazából teljesítményben, úgy érzem, hogy már csak egy kevés kell és ott lehetek” – vélekedett.
A programjának közzétételét illetően eddig ő nem volt aktív – ismerte el -, ő nem vette a fáradságot ennek kommunikációjára, mert csapata egyébként engedné. Erre a hétre tervezi a versenynaptára ismertetését, ugyanakkor úgy fogalmazott: “azon a héten valószínűleg Toscanában leszek, amikor a Strade Bianche is lesz”. Az olasz versenyen tavaly ötödik, tavalyelőtt negyedik volt.
“Szerintem olyan nagy meglepetés nem lesz. Nagyon büszke vagyok rá, hogy annyi szabad és annyi kapitányi szerepet kapok, mint amennyit az év elején fogok. Úgyhogy nagyon várom az év első felét” – mondta. Ezzel összefüggésben arról is beszélt, hogy nem céljuk helyettesíteni a Bora-Hansgrohéhoz távozó szlovén Primoz Roglicot, ugyanakkor úgy érzi, távozásával több lehetőség nyílik másoknak – akár neki is -, akik képesek lehetnek eredményt elérni.