A Szolnok-Eger meccs dönt a Vizilabda-BL 5. helyéről

A Szolnoki Dózsa 8-7-re legyőzte a Brescia gárdáját a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében az 5-8. helyért, így szombaton 17.30 órától az ötödik helyért játszik az Egerrel, amely 10-6-ra verte a német Spandaut.

ZF-Eger – Spandau Berlin (német) 10-6 (2-3, 2-0, 1-0, 5-3)
a magyar csapat góldobói: Hárai, Kovács G., Vlahopulosz 2-2, Angyal, Bedő, Hosnyánszky, Rasovic

A nyitott medencében és szakadó esőben rendezett összecsapáson Kovács Gergő góljával a 3. percben vezetéshez jutott az Eger, de a német rivális – amelynek kapuját a magyar Baksa László védte – fordított, és 7. perc elején 3-1-re elhúzott. Az egriek még az első negyedben szépítettek, majd a második felvonásban gólt sem kaptak, és 4-3-ra visszavették a vezetést.
A harmadik negyedben egyetlen találat esett: Kovács Gergő révén növelte előnyét az Eger. Miután a zárófelvonás elején már három góllal is vezetett a magyar együttes, a hajrára nem maradtak izgalmak.

 

Szolnoki Dózsa-Brescia (olasz) 8-7 (1-1, 2-1, 2-2, 3-3)

a magyar csapat góldobói: Cuk, Younger, Zalánki 2-2, Bátori, Fülöp

Az első, szakadó esőben megrendezett pénteki mérkőzéssel ellentétben a játéknap második találkozóját verőfényes napsütésben játszották.
Az összecsapás első félideje a védőmunkáról szólt, így szűken mérték a gólokat a csapatok. A Brescia vezető találatát követően három szolnoki gól következett – Milos Cuk kétszer is betalált -, az olaszok csak a második negyed utolsó percében tudták minimálisra csökkenteni hátrányukat.
Szolnoki részről két góllal indult a harmadik negyed, de az olaszok nem engedték magukat lerázni, és két találattal visszakapaszkodtak.A felvonás vége előtt fél perccel Valerio Rizzo 8 méterről ejtette át Nagy Viktort. A negyedik negyedben háromszor vezetett két góllal a Szolnok, a Bresciának mindhárom találatra volt válasza, ám az egyenlítésre már nem volt idejük és erejük az olaszoknak.

A döntőben a görög Olympiakosz az olasz Pro Reccoval találkozik, míg a bronzéremért a spanyol Barcelonta és a horvát Jug Dubrovnik meccsel majd.

Forrás: MTI