2.8 C
Nagykanizsa
vasárnap, február 25, 2024
Kezdőlap Gazdaság 4 százalék körüli gazdasági növekedés várható

4 százalék körüli gazdasági növekedés várható

Fotó: pixabay.com

A következő egy-másfél évben is 4 százalék körüli gazdasági növekedés várható, erre jó alapot ad az idei első negyedéves gazdasági bővülés – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (angol rövidítéssel AmCham) üzleti fórumán, pénteken, Budapesten.

Elmondta: a következő egy-másfél évben a mostanihoz képest nagyjából változatlan gazdasági bővülés várható, a magyar gazdaság az idei teljesítményét tudja jövőre is hozni, azaz 4 százalék körüli növekedésre lehet számítani. Hozzátette: lehetne a kabinet optimistább is, mert az idei első három hónapban 4,4 százalék növekedést ért el a magyar gazdaság.

A jövő héten benyújtja a kormány a 2019-es költségvetést a parlament számára – mondta a pénzügyminiszter, hozzátéve, a Költségvetési Tanács csütörtökön publikálta a véleményét, a benyújtás ellen nem volt kifogása a testületnek.

Kiemelte: a 4 százalék körüli növekedési szint fenntartásához minőségi fordulatra van szükség a gazdaságban, ennek érdekében jövőre 4000 milliárd forint beruházást kívánnak elérni, részben hazai, részben uniós forrásból. A kormánynak nincs árfolyamcélja, ezért nem aggódik a forint utóbbi időszakban látott gyengülése miatt, a forint stabilizálódni fog – mondta Varga Mihály.