Sebastian Vettel 50. győzelmét aratta Montreal-ban

Ezzel a rendkívül magabiztos sikerrel visszaállt az egyéni világbajnoki pontverseny élére Vettel.

Bottas nem tudott mit kezdeni a Ferrarival a nem túl látványos versenyen, amely egy csúnya balesettel indult. A motor túlmelegedésével küzdő Hamiltont legyőzték a Red Bullok, így elvesztette a vezetést a világbajnoki tabellán.

Sebastian Vettel rajt-cél győzelmet ért el a Kanadai Nagydíjon a 2-3. helyről induló és ott is célba érő Valtteri Bottas és Max Verstappen előtt, ezzel visszavette a vezetést a pontversenyben a mindössze 5. helyezett Lewis Hamilton előtt. A brit pilóta a túlmelegedő erőforrásával küszködött, ezért a vártnál korábban kihívták a boxba, így Daniel Ricciardo meg tudta őt előzni. A Red Bull pilótája már a rajtnál legyűrte Kimi Räikkönent, aki csak a 6. helyen ért célba.

Vettel győzelme egy pillanatig sem volt veszélyben, Räikkönenig mindenkit lekörözött. A három élcsapat autói után a két Renault következett, de fájó számukra, hogy a 3. helyezett Verstappentől is kört kaptak. A további pontszerző helyekre Esteban Ocon és Charles Leclerc ért be, aki remekül versenyzett és Fernando Alonso kipufogóhiba miatti kieséséből is profitált.

A futamot véletlenül egy körrel hamarabb leintették, így Verstappen majdnem utolérte Bottast, Vettel viszont észnél volt és a 70. körben sem hagyott alább a lendülete. Jutalma 25 pont és a világbajnoki pontverseny 1. helyének visszaszerzése.