Kábítószer-kereskedőt vettek őrizetbe Zalában

Közel négy kilogrammnyi marihuánát, több tízmillió forintot és több ezer eurót, valamint lőfegyvereket is találtak annál a zalai férfinél, akit kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt fogtak el a lenti rendőrök – közölte a police.hu oldalon kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök Lovásziban, egy romos hegyi pincében bukkantak rá közel négy kilogramm csomagolt és kiporciózott, kábítószergyanús szárított növényi anyagra még szombaton. A Lenti Rendőrkapitányság nyomozói kiderítették, hogy egy 33 éves lovászi lakos rejthette el a csomagokat az ingatlanban, ezért a férfi otthonában és további ingatlanokban is kutatást végeztek.
Az eljárás során kábítószer-értékesítéssel kapcsolatos tárgyakat és eszközöket, több tízmillió forintot és több ezer euró készpénzt, továbbá egy gumilövedékes és egy gáz-riasztó fegyvert, valamint egy szamurájkardot is lefoglaltak.
A rendőrök információi alapján megalapozott a gyanú, hogy a férfi kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményekből tartotta el magát. Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását.