Korabeli képeslapok és a hozzájuk kapcsolódó történetek, ismeretterjesztő szövegek olvashatók abban a történelmi albumban, amely a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából jelent meg.

Az Elrabolt Hungária című kötetben az érdeklődők bepillanthatnak az 1920 előtti Kassa, Nagyvárad, Fiume, Pozsony, Szabadka vagy épp Beregszász mindennapjaiba, egyúttal feltárul mindaz az emberi, anyagi és szellemi veszteség, amellyel 1920. június 4. után a magyarság szembesült.
“Elrabolt városok, falvak, fürdőhelyek, valamint várak, kastélyok, szállodák, vasútvonalak, gyárkomplexumok, természeti csodák, bor- és bányavidékek, kikötők sokasága mutatkozik meg előttünk az oldalakon” – olvasható az albumot kiadó Patrióták Egyesület közleményében.
A kötet előszavát Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írta, az album a tárca támogatásával jelent meg, szerzői Balázs D. Attila és Pataki Tamás.
A tájékoztatás szerint a szerzők a kötetben számba veszik a békediktátum óta eltelt 100 évet, annak veszteségeit. A felnagyított képeslapok megidézik a “boldog békeidőket”, de a magyarellenesség egykori és mai arca is felvillan az albumban.
A könyvet – amelynek második kiadása is már megjelent – az egyesület honlapján lehet megvásárolni.